Skip to content

Partier

Vi følger Norges Gymnastikk og Turnforbunds konseptnavn på våre partier. Spesielt tilordnet trening for de forskjellige aldere og ferdigheter. Aldersinndelingen følger det året de fyller de respektive år.

Partibeskrivelser

Gymlek 2-3år: Foreldre og Barn

gutter/jenter og foresatt

På dette partiet møter barna idretten for første gang. Sammen med sine foreldre og trener fra foreningen, leker de på og med apparatene i hallen. Hovedfokus er å ha det gøy på en sikker måte og samhandle med de andre. Vi bruker mange av de samme apparatene som de eldre turnerne og det er nytt og spennende for de aller minste. Altså Gymlek.  Målet for treningen er å få en så artig start som mulig med gym og turn og med idrettsglede og mestringsfølelse som resultat.

De skal sette sammen en liten oppvisning til jul og sommeravslutning. Denne foregår i hallen sammen med hele foreningen.

Gymlek:  4-5 år, gutter og jenter.

På dette partiet fortsetter vi med samhandling, idrettsglede og mestringsfølelse som mål. Nå er barna alene sammen med trenere. Foreldre kan ved behov delta sammen med barnet eller sitte på tribunen og se på. For noen er dette første møte med organisert idrett. Vi fortsetter å «leke» med turn-apparatene men med mer fokus på riktig trening og innlæring av enkle teknikker. De bruker ofte musikk i oppvarmingen og har enkle styrke og tøyeøvelser. De skal sette sammen en oppvisning til jul og sommeravslutning ut ifra det de har lært det siste halve året. Denne foregår i hallen sammen med hele foreningen.

Idrettensgrunnstige

Vi har tre IG partier,
6-7år, 8-9år og 10-13år

Partibeskrivelser

 

IG: 6-13år

På disse partiene er barna alene sammen med trenerne.

Idrettens grunnstige er et konsept laget av Norges gymnastikk og turnforbund som fokuserer på det mest grunnleggende i alle typer idrett. Grunnleggende motoriske ferdigheter som balanse, fiksering, styrke, fleksibilitet og spenst er noe av det barna får utviklet gjennom konkrete øvelser som både utfordrer og inspirerer til videre trening. Dette er et parti med mye lek og moro i tillegg til masser av mestringsfølelse og idrettsglede.

STYRKE Kroppsvektøvelser er glimrende for å bygge grunnleggende kjernestyrke. Stabilitet i kjernemuskulaturen er viktig for alt vi gjør.

BALANSE Hoppe, rotere, lande, rulle, balansere. Bli mer orientert om hva som er høyre og venstre når du er opp-ned.

SPENST Lær deg å Hoppe høyere og lenger raskt ved hjelp av å utvikle større kraft og hensiktsmessig teknikk

BEVEGELIGHET Tøy og bøy er gøy med varierte og systematiske øvelser for å få bedre bevegelighet i ledd og muskler

Etter hvert som ferdighetene stiger, lærer barna øvelser som hjul, araber, hode og håndstående, flikkflakk, saltoer osv. Vi bruker luftbaner, trampetter og andre turnapparater for å lære inn disse øvelsene.

De kan delta på Gymnastikkfestivalen som arrangeres av turnkretsen og ha enkle konkurranser som «Tjømespretten» internt og klubbkonkurranser med nærliggende foreninger. De skal også sette sammen en oppvisning til jul og sommeravslutning i hallen sammen med hele foreningen.

Voksen parti

Det er en videreføring av Idrettens grunnstige. Alle fra 18 år og eldre kan delta uavhengig av ferdighetsnivå. Vi tilrettelegger for den enkelte og har fokus på trivsel på trening. Alle skal ha det gøy og få mulighet til å lære nye ting på sitt nivå. Turnerne kan delta på konkurranser i konseptet Salto. Det foregår med fastsatte øvelser i alle nivåer på trampett, tumbling/luftbane og kasse/pegasus. Målet er å sette sammen en oppvisning til vår jule og sommeravslutning i hallen, for hele foreningen. Vi kan garantere at etter en slik trening vil man gå ut av hallen med mestringsfølelse!

Partibeskrivelser

Spørsmål?

Ta kontakt ved å sende oss en mail, post@tjometurn.no så svarer vi så fort som mulig!